Hoppa till sidans innehåll

Seger mot Mariestad

21 MAR 2014 23:02
Alingsås VK vinner ytterligare en match och nu blev det borta mot Mariestad!
  • Skapad: 21 MAR 2014 23:02

Alingsås tjejer mötte Mariestad på bortaplan. Det är som vår tränare säger, Mariestad är ett mycket tufft motstånd på bortaplan men då är det viktigt att vi lägger fokus på vårt spel, vår uppgift. Inför denna matchen startar vi lugnt, får en go känsla i kroppen sedan bygger vi upp oss därifrån. Har vi bara SKOJ så går det oftast mycket bättre. Vi förlorade mot dem i fjol så vi var sjukt revansch sugna!

AVK satte högsta farten redan från första början och kopplade ett bastant grepp om första set. Vi hade några tjejer borta så det var lite ovisst innan match. Men vi kom ut bra och hittade tryggheten direkt, säger tränaren Michael som fick se laget vinna första set med 25-22. Vi hade bra koll även om det var ganska jämnt siffermässigt.

 

I andra sett fortsatte bortalaget att dominerar och vann det med 25-16. I tredje set skaffade man sig sedan en stor ledning men hade mycket svårt att sätta den sista bollen. Tränaren bytte runt en del yngre spelare så de skulle få chans att visa och spela hem matchen. Michael Sörensen märkte att det blev svårt men ville ändå att de skulle få spela kvar.

Mariestad reducerade till 2-1 där dem vinner tredje set med 25-23. Fjärde set var mycket jämn. Men jag tycker att vi är ett bättre lag än Mariestad och jag tycker vi vann rättvist, säger Michael. AVK vann med 25-22 och därmed hamnade tre friska poäng på kontot.

Det som vi behöver tänka på inför alla våra matcher är att hålla harmonin i gruppen, lita på våra spelare, visa tydlighet i spelet. Det är viktigt att dem på bänken visar hänsyn och tar för sig. Vi har bra kvalite på spelet.

Tränaren Michael är nöjd med det defensiva, även nöjd med den attityd vi visar. Att vi har en röd tråd genom hela matchen, har vi det så flyter resten bara på.

RESULTAT:

25-22, 25-16, 23.35, 25-27.

1) Emma Pihlblad

2) Mathilda Olausson och Frida Eriksson

Skribent: Linda Pihlblad
E-post: This is a mailto link

untitled

 

Almekärrs Byggnads AB

 

Postadress:
Alingsås VK - Volleyboll
Linda Pihlblad, bergakungsgatan 34
44144 Alingsås

Kontakt:
Tel: 0702952477
E-post: This is a mailto link

Se all info