Hoppa till sidans innehåll

Alingsås behöll titeln Vinnare!

16 JAN 2011 17:56
Efter dagens div 3 sammandrag i Trollhättan kunde Alingsås än en gång titulera sig som vinnare. Sju damlag, två gruppspel och fem matcher stod det på dagens meny. Laget höll sitt spel samlat och visade upp ett mycket fint spel vilket slutade med att de var obesegrade rakt igenom hela sammandraget.
  • Skapad: 16 JAN 2011 17:56

Dagens sammandrag hölls i Trollhättan. Alingsås åkte dit med ett mixat lag med både ungdomar och lite mer erfarna spelare. Med sju damlag kunde dagen bli lång och det blev den speciellt för Alingsås som tog sig hela vägen till finalen. Så här gick det till:

 

Första matchen spelade de mot Lidköping och det var en tuff match. I första set kunde Alingsås inte riktigt samla sitt spel och förlorade många "slarvbollar". De låg länge under med flera poäng men lyckades till slut plocka upp sitt spel och kvittera. Andra set var likt men denna gång höll de sitt spel under kontroll rakt igenom och tog hem matchen med 2-0 (27-25, 25-22).

 

Nästa match var mot Uno (detta var samma lag som de mötte senare i finalen). Uno var också ett bra motstånd. De var oerhört bra på att fiska upp omöjliga bollar och hade ett bra försvar fast än att Alingsås pressade dem hårt. Kanske låg turen flera gånger på Alingsås sida men de spelade också ett snyggt och pressat spel och de tog hem matchen med 2-0 (25-20, 25-18).

 

Sista gruppspelsmatchen var mot Sjövalla 2. Med pressade servar och få misstag var Alingsås ledarna genom hela första set. I andra set kunde Sjövalla pressa tillbaka och de gav Alingsås lite mer att bita i men det räckte inte hela vägen och matchen slutade 2-0 till Alingsås (25-15, 25-21).

 

Alingsås kom därmed etta i sin grupp och skulle möta tvåan i den andra gruppen, vilka var Sjövalla 1. Både semifinalen och finalen började med poängställningen 5-5 för att klockan var mycket. Sjövalla kämpade på men det var allt för många servmottagningar som for åt olika håll och poängen till Alingsås rullade snabbt in. Resultatet blev 2-0 (25-14, 25-19) och nu var Alingsås i final.

 

Som sagt så fick de möta Uno igen. Denna gången märktes det att Alingsås hade spelat fyra matcher i rad. Krafterna började ta slut och det syntes i deras spel, det var svårt att komma till avslut och många slarvfel gjordes. Speciellt i andra set då Uno spelade mycket bättre och vann. Detta gjorde att det blev en riktig rysarfinal med ett tredje avgörande set. Sista set var spännande och alla var trötta men med en stark serv kunde Alingsås pressa Uno och de tog till slut hem matchen med 2-1 (25-21, 17-25, 15-11).

 

Alingsås VBK vill avslutningsvis säga att de "vill tacka Trollhättan som arragörer för ett mycket bra sammandrag. De får tummen upp för ha riktiga första domare. Sedan ska våra två ungdomar, Shirin Rahmani och Isabella Johnsson, som har spelat med oss idag ha en stor eloge. De har varit jätteduktiga och kämpat på riktigt bra hela dagen!"

Skribent: Anna Holmquist

untitled

 

Almekärrs Byggnads AB

 

Postadress:
Alingsås VK - Volleyboll
Linda Pihlblad, bergakungsgatan 34
44144 Alingsås

Kontakt:
Tel: 0702952477
E-post: This is a mailto link

Se all info