Hoppa till sidans innehåll

Alingsås tog revansch mot IK Ymer

24 JAN 2011 18:14
I gårdagens bortamatch mot IK Ymer hade Alingsås verkligen laddad upp. Det var en lång och tuff match och det kändes av att det var ett viktigt derbymöte där ingen av ville ge sig. Bollarna var långa och jämna och matchen var närmare två timmar lång. Vid deras förra möte var matchen också jämn men då drog Ymer det längsta stråt, denna gången var det Alingsås tur.
  • Uppdaterad: 13 OKT 2011 15:19

Första och andra set spelade bägge lagen ganska likartat, den stora skillnaden var lagens misstag. Första set gick bollarna från Alingsås håll in medan Ymer slarvade i både försvar och anfall. Och vise versa i andra set. Marginalerna var inte stora men de fanns där.

 

Det var i tredje set som det verkligen började hetta till. Alingsås började med en fin serv ifrån Allessandra och tog ledningen med 3-0 var av Ymer tog sin första timeout. Men lika snabbt vände de siffrorna då Alingsås slarvade och inte fick fram servmottagningen. Det kändes att det var ett laddat set där pressen på varje spelare ökade, det var det lag som gjorde minst egna misstag som vann poängen. Precis som siffrorna visar så var det flera matchbollar till båda lagens fördel men sista poängen gick till Ymer som nu ledde matchen med 2-1 i set.

 

- Nu var det dags för laget att skärpa till sig, vi visste att om de gör alla rätt så kan vi ta hem detta set och kanske till och med matchen, säger spelande tränare Lina Nilsson.

 

I fjärde set spelade båda lagen oerhört bra och bollarna blev ännu längre, prestationen från spelarna ökade tillsammans med tempot. Samma sak gällde denna gång då Alingsås var det laget som kunde hålla ihop sitt spel och gör minst misstag och därför tog hem detta set. Ymer i all sin ära har en riktigt duktig center och flera hårda servar som satte Alingsås försvar ur balans men det räckte inte hela vägen. Det blev ett sista och avgörande set.

 

Nu var det de sista krafterna som avgörde matchen. Det hade redan i början av femte set varit en hård match och alla som spelade var utmattade. Likadant som i första och andra set började detta set oerhört jämt. Ända fram till sidbytet var bägge lagens poäng så när lika efter det började Ymer slarva. De hade i detta set bytt in sin andra passare och de fick problem med att kunna komma till avlut. När Alingsås hade en trepoängsledning vid 12-9 forsatte de satsa vid nät. Ymer gav inte upp med det var till slut Alingsås som lyckades knyta ihop säcken och ta hem segern med 3-2 efter över två timmars spel.


Alingsås VBK - IK Ymer
(25-21, 17-25, 25-27, 25-20, 15-12)

Skribent: Anna Holmquist

untitled

 

Almekärrs Byggnads AB

 

Postadress:
Alingsås VK - Volleyboll
Linda Pihlblad, bergakungsgatan 34
44144 Alingsås

Kontakt:
Tel: 0702952477
E-post: This is a mailto link

Se all info