Hoppa till sidans innehåll

Alingsås VK blir bara bättre och bättre!

18 FEB 2014 18:44
Alingsås VK börjar spela ihop sig mer och mer. Mot Habo tog tjejerna en stabil seger med 3-1 i set.
  • Skapad: 18 FEB 2014 18:44

Idag mötte Alingsås KFUM Habo. Detta lag hade vi inte mött innan så hur dem spelade visste vi inte så mycket om. Men som vår tränare sa, det är viktigt att vi framhäver vår egna attityd på spelet. Att vi får en go känsla och att vi har med den känslan in på plan hela tiden! Viktigast är kommunikation på varje boll. Börja säkert, lugnt och ha ett bra tempo sen bygger vi upp oss därifrån. Mycket viktigt att vi har en tanke med varje boll som vi lägger över på motståndarnas sida.

Vi började väldigt dåligt i första set, vi låg under med många bollar. Vi står ostadigt med fötterna, mottagen sitter inte. Det vill sig bara inte. När vi väl får fram bollen till passaren så "dödar" vi inte bollen. Vi gör många slarv missar. Vi låg under med 8-18 men vi hämtade upp oss bra men tyvärr så håller det inte hela vägen och Habo tar hemma första set med 25-20.

En stund in i andra set kom vi igång ordentligt. Vi bytte några spelare och då vände det. Bland annat kom Emma Pihlblad in från bänken och spelade fantastiskt. Hon blev utsedd till matchens lirare. Alingsås vann andra set med 25-18.

Tredje och fjärde set spelade Alingsås riktigt bra, vi var tydliga på vad vi skulle göra, bra attityd och bra snack inom laget. Vi hittar varandra bättre på plan, tydlighet. Det var riktigt skoj med många långa bollar som vi dessutom kämpar på bra och vinner. Vi hade en mycket god stämning i laget och bra sammanhållning.  Tränaren Michael är mycket nöjd med dagens spel. Vi bygger upp oss allt mer och det är jättekul att se, härnäst riktar vi in oss på revansch när Trollhättan besöker Nolhagahallen på lördag kl 16:00.

- Dem är serieledare men den här gången ska vi bara ta dem, revansch är det enda som gäller. Alingsås VK hoppas att så många som möjligt kommer och hejar på oss!  

 

MATCHBETYG

2) Emma Pihlblad

1) Jessica Nylén och Alessandra Rosén

 

RESULTAT:

20-25, 25-18, 25-19, 25-14

Skribent: Linda Pihlblad
E-post: This is a mailto link

untitled

 

Almekärrs Byggnads AB

 

Postadress:
Alingsås VK - Volleyboll
Linda Pihlblad, bergakungsgatan 34
44144 Alingsås

Kontakt:
Tel: 0702952477
E-post: This is a mailto link

Se all info