Hoppa till sidans innehåll

Alingsås VK vann över Göteborg

19 OKT 2014 17:24
Alingsås VK:s damer kom tillbaka starkt efter förlusten i premiären. Hemma mot Göteborg blev det seger med 3-1 efter en mycket bra insats av tjejerna. -Samtliga spelare ska ha beröm, säger Lina Nilsson, tränare.
  • Skapad: 19 OKT 2014 17:24

Alingsås VK dominerade de två första seten och vann med 25-18 och 25-17. Vi var avslappnade, alla gjorde det dem skulle. Vi hade mycket bra rörelse och vi fick upp tempot bra. De första två seten var matchens bästa med fint spel och få misstag. Vi hade ledningen långt inne i setet och spelade stabilt. Det var egentligen aldrig något snack, vi var betydligt bättre än Göteborg säger Lina Nilsson. I tredje set fick AVK dock inte spelet att stämma. Vi hamnade snabbt i stort underläge och Göteborg pressade oss med bra serve. Vi fick inte till några bra avslut och snacket inom laget var inte på topp. Vi tappade mycket poäng. Motståndarna kunde spela hem setet med 27-25.

Med tanke på hur bra koll vi hade på matchen så kändes det lite onödigt, säger Lina. Men i fjärde set tog vi tag i spelet och vann enkelt. Det kändes som vi hade ett mentalt övetag och tog snabbt ledningen. Setet slutade med 25-17.

Om man ska sammanfatta matchen så finns det några bra saker att ta med och några förbättringsområden. I det stora hela så satt mottagen mycket bra och vi fick till bra avslut och varierande pass. Även att vi samtidigt visade prov på mycket bra servar framförallt i slutet. Det som var extra roligt var att vi kunde hålla humöret och viljan uppe hela matchen. Hade vi spelat så här i premiären så tror jag att vi hade vunnit denna matchen också. Men det viktigaste var att vi fick ett kvitto på att spelet fungerar bättre och bättre, säger Lina Nilsson avslutningsvis.

 

MATCHBETYG

 

2) Anna-Karin Karlsson

1) Emma Pihlblad

1) Karin Karlsson

 

Skribent: Linda Pihlblad
E-post: This is a mailto link

untitled

 

Almekärrs Byggnads AB

 

Postadress:
Alingsås VK - Volleyboll
Linda Pihlblad, bergakungsgatan 34
44144 Alingsås

Kontakt:
Tel: 0702952477
E-post: This is a mailto link

Se all info