Hoppa till sidans innehåll

AVK mötte serieledarna Tuve

22 FEB 2011 09:15
Det blev en tuff match i söndagens möte mellan Alingsås och Tuve.

– Tuve spelar mycket bra men som lag har de brister och när man hittar dem är de inte lika säkra vinnare längre.

En bit in i fjärde set, som var avgörande i matchen, stod det 19-19 och stämningen på planen ändrades, nu var det fight.
  • Uppdaterad: 16 MAJ 2016 20:36

Det tog två set för Alingsås att komma igång med sitt riktiga spel, vilket är alldeles för lång tid i en sådan här tuff match. Ställningen var 2-0 till Tuve när tredje set drog igång. 


– Vi gjorde några ändringar i uppställningarna. Det var tydligt att vi hade fastnat i en svacka och något behövde göras för att vi skulle komma igång, säger Lina Nilsson spelande tränare i Alingsås VK.

 

Redan efter första bollarna i tredje set kändes en skillnad i Alingsås spel. Nu började mottaget fungera och Alingsås kunde därmed också komma till avslut allt oftare. Färre misstag och mer fokuserat och samlat spel gav Alingsås ännu ett set att ge bortlaget en god match.

 

Matchens fjärde set hann bara gå några få bollar innan Alingsås passare skadade sig. Olyckligt nu när laget fått igång sitt fina samspel, men de gick starkt vidare in på plan och fortsatte spela. Detta set svängde häftigt. Från att Alingsås tog flera poäng och ledde med tre bollar gick Tuve plötsligt upp och förbi, och så fortsatte matchen. Nu hade Tuve fått känna på pressen av att ligga under och en annan stämning kändes av på planen, båda kunde vinna och ingen ville förlora.

 

Trycket i serven var avgörande. Så fort en hård pressad serv kom mot något av lagen kunde det andra laget plocka poäng. Det var oerhört jämt fram till ställningen var 19-19 och domaren blåser av för uppställningsfel på Alingsås sida. Det slutar med att två poäng dras av från hemmalaget och det står därför 17-19, det är ett tungt besked för Alingsås. Här avgörs nog också matchen. Tuve håller sin goda anda uppe och spelar så bra som de kan medan Alingsås inte alls presterar under de sista bollarna.

 

Matchen slutar 1-3 till Tuve som fortsätter vara obesegrade genom detta seriespel.

 

– Det är tråkigt att det ska avgöras så här, det är helt klart ett slarvfel från vår sida och det ska inte hända. Det svider när vi spelade så bra i tredje set att vi inte kunde prestera i fjärde också, suckar Frida Eriksson som spelade libero i söndagens match på grund av en axel skada.

 

Alingsås VK – Tuve VK 1 - 3                       (16-25, 21-25, 25-18, 20-25)

Skribent: Anna Holmquist

untitled

 

Almekärrs Byggnads AB

 

Postadress:
Alingsås VK - Volleyboll
Linda Pihlblad, bergakungsgatan 34
44144 Alingsås

Kontakt:
Tel: 0702952477
E-post: This is a mailto link

Se all info