Hoppa till sidans innehåll

AVK tjejerna segrar igen!

09 MAR 2014 10:37
Alingsås VK studsade tillbaka till vinnarspåret direkt efter förlusten mot Ymer. I torsdags besegrade Alingsås KFUM Göteborg med 3-1 hemma i Östlyckehallen. Alla 12 tjejerna var närvarande så det var riktigt roligt!
  • Skapad: 09 MAR 2014 10:37

Det är som vår tränare Michael säger innan varje match, "Ny match, nya möjligheter". Nu handlar det bara om oss, hur vårt spel är. Viktigt att allt sitter som det ska, mottag, pass, anfal och block. Viktigt att vi fokuserar på vårt spel, vad vi har pratat om och vad vi har tränat på. Alla tänker på sig själva och vad man själv vill prestera. Tänk inte så mycket på motståndarna.

Tränaren Michael säger att det viktigaste är ATTITYD. När vi strålar atityd så har vi spelet, viktigt att ha skoj! Det är även viktigt att först få in tekniken, spela säkert sedan pressar vi motståndarna.

Första och andra set bjöd inte på någon större underhållmning. Det var hawaiispel på hög nivå. Inget av lagen kunde avgöra så det var många långa bollväxklingar.  AVK fick en dålig start och halkade efter men lyckades hämta in hela försprånget och vann första set med 27-25. I andra set var rollerna ombytta och KFUM Göteborg tog hem segern med samma siffror, 27-25.

Alingsås tog tag i tredje och fjärde set och började spela mer strukturerat. Vi ändrade om lite i laget och fick det att fungerar mycket bättre. I tredje set vann tjejerna med 25-21 medan KFUM lyckades ta 18 poäng i fjärde set. Vi var helt överlägsna i fjärde set. Kommunkationen fungerade mycket bra, vi gjorde det enkelt för oss, spelade tydligt.

Det var en mycket bra och rolig match. Det som var lite mindre positivt var att mottagen måste vi bli bättre på, vi blir lätt stående på samma plats, missar serv effter serv. Nu är det ny match idag, söndag borta mot Mariestad. Då ska vi ta med det postiva från föregående match. Det är skoj att de tjejerna som sitter på bänken kommer in och gör otroligt bra ifrån sig. Vi hade mycket bra snack i hela matchen, något vi har blivit mycket bättre på. Vi hade mycket bra anfall för det mesta, sitter mottagen så får vi angrepp på varje boll och sätter press på motståndarna. Vi visade vilja och attityd. Mycket bra kämpat, vi skärper till oss och lyfter upp oss själva.

 

RESULTAT

27-25, 25-27, 25-21, 25-18

 

1) Frida Eriksson

2) Linda Pihlblad och Anna-Karin Karlsson

Skribent: Linda Pihlblad
E-post: This is a mailto link

untitled

 

Almekärrs Byggnads AB

 

Postadress:
Alingsås VK - Volleyboll
Linda Pihlblad, bergakungsgatan 34
44144 Alingsås

Kontakt:
Tel: 0702952477
E-post: This is a mailto link

Se all info