Hoppa till sidans innehåll

En otrolig stark upphämtning gav seger!

13 MAR 2016 12:07
Alingsås VK tog en tung seger hemma mot KFUM Jönköping. Det krävdes ett femte set innan AVK kunde trycka dit matchbollen. -Vi krigade oss verkligen tillbaka, säger Lina Nilsson.
  • Skapad: 13 MAR 2016 12:07

Det var en match som svängde rejält. Hemmalaget tog hem det första setet, förlorade två i rad - men lyckades ändå fixa fram ett femte och avgörande set. Väl där var det nära att Jönköping tog hem segern. Det var en otrolig jämn femte set där Alingsås hade fyra matchbollar. Vi blev lite nervösa och spända och det märks tydligt på vårt spel men vi lyckades ta den sista bollen och vann med 18-16. 

-Jönköping är jätteduktiga. De har en tjej som har spelat i elitserien som har en mycket bra smash. Det går inte att ge henne något utrymme. Vi visste att det var viktigt att blockerade bort henne. Tillslut fick vi kontroll över hennes anfallspel.

Sersiffrorna landade på 25-22, 19-25, 16-25, 25-18 och 18-16.

Vi lyckades hålla oss till vår matchplan. Vi kände innan matchen att vi är i bra form, gjorde en stark insats mot Westan senast. Nu är vi mycket sugna att få revansch mot Trollhättan, som vi hade svårt mot när vi mtte varandra tidigare i säsongen. Lina Nilsson lyfter Mathilda Olausson. Hon betyder mycket för laget och gjorde en riktigt bra insats i dagens match mot Jönköping.  

 

MATCHBETYG: 

2) Mathilda Olausson 

1) Jessica Nylen

1) Frida Eriksson 

Skribent: Linda Pihlblad
E-post: This is a mailto link

untitled

 

Almekärrs Byggnads AB

 

Postadress:
Alingsås VK - Volleyboll
Linda Pihlblad, bergakungsgatan 34
44144 Alingsås

Kontakt:
Tel: 0702952477
E-post: This is a mailto link

Se all info