Hoppa till sidans innehåll

En viktig seger för Alingsås VK

11 FEB 2014 16:45

En viktig hemmaseger för tjejerna i Östlyckehallen!
- nu siktar Michael Sörensens gäng på division 1.
  • Skapad: 11 FEB 2014 16:45

Alingsås VK tog en viktig seger i lördags hemmamatch mot Mariestad. Nu har laget greppet om en plats på topp fyra, vilket betyder division 1 till hösten. - Det är det vi går för nu, säger tränaren efter vinst med 3-2. 

Det är en nöjd Michael Sörensen som berättar om AVK:s andra raka seger i vårtvåan. Tjejerna har haft uppehåll i två veckor och då har vi tränat mycket på servemottagning, och hur vi ska organisera oss och löpa för att komma rätt. Den är matchen fungerade det mycket bra och det är roligt att se att träningen ger resultat. Tränaren vill även påpeka att tjejerna överlag har tagit ett stort kliv i utvecklingen. 

Mot Mariestad vann hemmalaget första set med 25-21. Mariestad kvitterade dock innan Alingsås återigen tog kommandot via 25-21 i tredje. Fjärde set blev tufft, men AVK lyckades kvittera med siffrorna 25-23.
- Vi var det bättre laget matchen igenom och vann rättvist i femte, säger tränaren Michael som fick se tjejerna avgöra matchen med klara 15-6 i skiljeset.

Detta var andra raka segern för Alingsås, och dessutom väldigt viktiga poäng i jakten på topp fyra.  Nu drygade man ut avståndet till jumbon Mariestad och Habo som jagar på femteplatsen. 

- En otrolig viktig seger, och nu har vi Habo borta på söndag. Vinner vi den ser det mycket bra ut och mina förhoppningar är att vi även ska kunna ta något poäng mot topplagen Ymer och Trollhättan. Vi måste gå för topp fyra nu för att kunna spela divison 1 nästa säsong säger Michael.   

I matchen mot Mariestad var det tre tjejer som stack ut lite extra. Våra centrar Anna -Karin Karlsson och Jessica Nylen var riktigt bra. Även vår passare Alessandra Rosén var duktig avslutar en nöjd tränare Michael Sörensen.

 

RESULTAT
25-21, 20-25, 25-21. 23-25, 15-6 


1) Anna Karin Karlsson 

2) Jessica Nylen, Alessandra Rosén 

Skribent: Linda Pihlblad
E-post: This is a mailto link

untitled

 

Almekärrs Byggnads AB

 

Postadress:
Alingsås VK - Volleyboll
Linda Pihlblad, bergakungsgatan 34
44144 Alingsås

Kontakt:
Tel: 0702952477
E-post: This is a mailto link

Se all info