Hoppa till sidans innehåll

Tjejerna klara för ettan!!

05 APR 2014 15:12
Michael Sörensen slutar som huvudtränare i AVK, detta var sista matchen med gänget.
  • Skapad: 05 APR 2014 15:12

Det var viktigt med extra fokus denna söndag för detta var vår sista match för säsongen. Vi har haft tre förluster under säsongen men vi bygger oss uppåt, håller energin och glädjen uppe hela vägen! Sist vi mötte Habo var borta, då vann vi med 3-1.

Söndagens match mellan Alingsås VK och Habo blev tränaren Michael Sörensens sista som huvudtränare. I alla fall för den här gången. Michael klev in som huvudtränare inför den här säsongen, och har sedan dess fått ordentlig ordning på AVK:s spel. Han är en noggrann tränare som inte lämnar någonting åt slumpen vilket märktes under matchen mot Habo i Östlyckehallen.

Vi spelade stundtals okej men i det stora hela så har tjejerna spelat bättre. Då måste man som tränare gå in och bryta mönstret. I första set, som var hemmalagets bästa vann AVK med 25-19. I de två efterföljande så tappade tjejerna det mesta, och tillät motståndarna att komma tillbaka in i matchen. Habo vann det andra med 25-23 och det tredje med 25-15.

Vi visste inför matchen att vi skulle sluta trea i tabellen oavsett resultat mot Habo.
Något bättre spel blev det i fjärde set där hemmalaget kom tillbaka från underläge med 4-7 till setseger med 25-21. I skiljeset startade AVK mycket bra och ledde med 8-5. Men Habo kanppade igen och tog sista och femte set med 16-14 och därför vann matchen. Självklart hade vi hoppats på tre poäng, speciellt med tanke på att vi spelade hemma inför våra supportrar. Det var en tuff match med mycket bollväxlingar. Många fel som vi inte normalt gör. Blir det tungt så hamnar vi i en svacka och har svårt att ta oss därifrån.

Michael är mycket nöjd med säsongen som varit och framför allt med spelet. Många bra matcher och mycket glädje. Tjejerna har verkligen visat upp ett spel som lovar gott inför framtiden. De ska vara stolta över deras prestationer. Michael kommer att finnas kvar i klubben men inte som tränare.

 

RESULTAT:

25-15, 23-25, 15-25, 25-21, 14-16.

 

1) Jessica Nylén

2) Mathilda Olausson och Alessandra Rosén 

Skribent: Linda Pihlblad
E-post: This is a mailto link

untitled

 

Almekärrs Byggnads AB

 

Postadress:
Alingsås VK - Volleyboll
Linda Pihlblad, bergakungsgatan 34
44144 Alingsås

Kontakt:
Tel: 0702952477
E-post: This is a mailto link

Se all info